skip to Main Content

Uw eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek aan de podoloog wordt de tijd genomen voor een uitgebreid podologisch onderzoek. Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen:

  • anamnese: u wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag (sport, hobby’s, beroep), de aard en plaats van uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.
  • ganganalyse: uw looppatroon wordt met een camera vastgelegd.
  • Houdinganalyse: indien nodig wordt uw houding gemeten/geanalyseerd.
  • functieonderzoek: de podoloog beschikt over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden om te bepalen of de stand van uw voeten en de bewegingsuitslagen van uw gewrichten een afwijking vertonen.
  • podografie: met behulp van een voetenscan of podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht.
  • schoeninspectie: soms kan nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van uw schoenen. Neemt u daarom schoenen mee waarop u al veel heeft gelopen. Als uw klachten heeft die tijdens het sporten zijn ontstaan, is het raadzaam ook sportschoenen mee te nemen.

Behandelplan

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de podoloog u kan helpen, zal hij een behandelplan opstellen, dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. Hij informeert u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten kan de podoloog ook besluiten u door te verwijzen naar een medische specialist of een voetverzorger. Uw huisarts wordt met uw toestemming op de hoogte gesteld van de bevindingen door de podoloog.